donderdag 19 mei 2016

Teken eens een t-shirt over...

Ons kleintje blijft maar groeien.  En aan het tempo dat ik naai, zou ons meisje al snel elke dag hetzelfde moeten aandoen. Dus kochten we vorige week nieuwe kleren.  Euh pardon, koos onze meid kleren en betaalden de mama's.

1 t-shirtje is zo eenvoudig en als je er een rokdeel bij denkt, lijkt het sterk op de Simple dress van Kaatjes Naaisels. Dit t-shirt bracht me op ideeën.  Ik zou een t-shirt maken o.b.v. de Simple dress. Ordelijk als ik ben, vond ik het uitgeknipte patroon niet terug. En laat me zeggen dat ik ook helemaal geen zin had om het patroon terug af te drukken, te knippen en te plakken. Dus namen we het t-shirtje uit de winkel als voorbeeld. Ik legde er de fantastische puinzak van de action op en tekende met een stylo het model over.

De stof? Ik verzamel stoffen. Niet doelbewust natuurlijk, maar als je in mijn kasten, zakken, dozen kijkt, dan zie je wel heel veel stoffen liggen. Keuze te over dus.  En toch vind ik niet altijd meteen mijn goesting. Een nieuw stofje kopen vond ik er echt over. Dus gingen we snuisteren op alle plekjes waar ik stoffen heb liggen. Daar dook het Minion-stofje op. Een tijdje terug kocht ik dit stofje bij Stoffenelf. Fantastische kwaliteit.

Maar een meisje met een Minion t-shirt ...is dat niet te jongensachtig?  Ikzelf vind dat ons Ella perfect een Minion t-shirt kan dragen, maar ons kleintje zelf denkt er anders over.  Er moet toch iets van roze in zitten... Ach, ik geef het op. Een roos accent bedenken dus. Pas helemaal op het einde toen ik de patroondelen aan elkaar ging naaien, kwam ik op het idee om roze paspel te gebruiken. Elastische uiteraard. Niet gewoon roze hé. Neen, neon-roze.

Om niet helemaal op een Minion te gelijken, wou ik het achterpand in een effen kleur. Enkel blauw kwam in aanmerking, want gele en rode stof heb ik niet liggen. Neen, die kleuren heb ik niet. Toch niet effen. Het blauwe stofje bracht me op het idee om te werken met raglan-mouwen.  Maar dan wel enkel aan de voorkant.

Het shirt was niet af zonder een blauwe boord onderaan.  Dus knipten we in dezelfde blauwe stof een tailleboord. En als we dan toch met de paspel bezig waren, kon ik beter ook hier een accentje toevoegen. Zo geschiedde en dit is het resultaat:


1 opmerking :

  1. Prachtig resultaat en o zo leuk dat de ideeën kwamen tijdens het naaien. Creativiteit ten top.

    BeantwoordenVerwijderen